Alida60 » Specials » Nederlands koningshuis

Willem-Alexander en Máxima, tien jaar een huwelijkspaar

Willem-Alexander en Máxima, tien jaar een huwelijkspaar Op 2 februari 2012 is het precies tien jaar geleden, dat kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta in het huwelijk traden. Door het omstreden verleden van vader Jorge Zorreguieta waren er vooraf nogal wat bedenkingen tegen dit huwelijk. De keus van de prins stond echter vast, ongeacht de consequenties voor zijn positie of het land. Na tien jaar kan de balans worden opgemaakt. Prinses Máxima heeft ons koningshuis en ons land goed gedaan.

Willem-Alexander en Máxima tien jaar een huwelijkspaar

Op 2 februari 2012 is het precies tien jaar geleden dat onze kroonprins Willem-Alexander in het huwelijk trad met het meisje van zijn keuze Máxima Zorreguieta. In dit artikel lezen we hoe het paar elkaar leerde kennen, wat de achtergrond van de tot dan onbekende Máxima was en welke problemen het hoofd moesten worden geboden, voordat het huwelijk plaats kon vinden.

Het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima

Het was een zonovergoten huwelijksdag, die tweede februari 2002. Een dag die in alle opzichten bijna vlekkeloos verliep.
Op een klein incident na tijdens de rijtoer in de Gouden Koets.

De Gouden Koets

De tot de verbeelding sprekende sprookjesachtige Gouden Koets komt vooral van stal bij koninklijke huwelijken of doop.
Er wordt in dit verhaal nader ingegaan op de herkomst van de koets. Daarnaast wordt uitvoerig beschreven welke symbolische betekenis de verschillende ornamenten en beschilderingen hebben. Tot slot wordt ingegaan op de kritiek van sommige groeperingen op een van de beschilderingen die zouden verwijzen naar de slavernij en het kolonialisme uitgevoerd door onze voorouders.
Willem-Alexander en Máxima, tien jaar een huwelijkspaar

Willem-Alexander en Máxima, tien jaar een huwelijkspaar

Op zaterdag 2 februari 2002 vond onder grote publieke belangstelling het huwelijk plaats tussen onze kroonprins Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta. Binnenkort vieren zij hun tienjar…
Het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima

Het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima

Op 02-02-2002 trouwt onze kroonprins Willem-Alexander met de bruid van zijn keuze Máxima Zorreguieta. Het wordt een zonovergoten feestdag voor het paar en het land.
De Gouden Koets

De Gouden Koets

De derde dinsdag in september, Prinsjesdag brengt jaarlijks duizenden mensen op de been. Zij willen maar wat graag een glimp opvangen van de sprookjesachtige Gouden Koets getrokken door een achtspan p…
Gepubliceerd door Alida60 op 05-01-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.